בשנים האחרונות נרשם זינוק במספר התביעות בגין רשלנות רפואית. עם זאת, הגשת התביעה לטובת מיצוי זכויות עלולה לא פעם להיות מורכבת בשל מערכה משפטית מורכבת וסבוכה. מה חשוב לדעת רגע לפני הגשת התביעה? על כך – בסקירה הבאה.
תביעות רשלנות רפואית: מערכה משפטית מורכבת
תביעות בגין רשלנות רפואית הינן תביעות מורכבות מאוד להוכחה, וזאת בשל הועבדה כי מדובר בתביעות הכוללות שני אלמנטים- משפט ורפואה. בעבור האזרח הפשוט, הגשת תביעה מול גוף עוצמתי כמו בית החולים בעקבות רשלנות לכאורה טומן בחובו לא מעט אתגרים בירוקרטיים, ולכן ישנה חשיבות גדולה לעבודה עם עורך דין מיומן ומקצועי אשר ידע לספק מענה משפטי לטובת הגשת התביעה והתמודדות אל מול גופים רבי עוצמה כמו בתי החולים כמו גם מומחים מאותו תחום טיפול שבמסגרתו התרחשה לכאורה הרשלנות. למעשה, קיים קשר של שתיקה בין רופאים שלא פעם חוששים להעיד בפני בית המשפט נגד עמיתים, ולכן תפקידו של עורך הדין הוא בין היתר לפנות למומחים ולקבל דרכם את חוות הדעת שמהווה ראיית זהב משמעותית וחשובה מאוד לטובת הגשת תביעה ובהתאם לכך גם קבלת פיצוי. אין ספק כי ניהול תביעה מסוג זה היא מורכבת, ולכן רצוי לקבל עזרה באתר הזה כדי לדעת איך להתקדם מכאן לטובת מימוש זכויות מלא בתוך מערכה משפטית מורכבת.
כל השלבים בדרך להגשת תביעה
בשלב הראשוני, נדרש ליצור קשר עם עורך דין המתמחה בתחום לצורך בחינת חומר הראיות. את עורך הדין רצוי לבחור רק לאחר פגישת ייעוץ כמו גם קבלת המלצות, חומר הראיות כולל בין היתר מסמכים רפואיים מטעם בית החולים אותו אתם זכאים לקבל כמו גם ראיות התומכות במקרה, כמו למשל טיפולים להם נזקקתם בעקבות הרשלנות. שימו לב כי כל תביעה בגין רשלנות רפואית חייבת להיות מלווה בצירוף של חוות דעת רפואית בנוגע למקרה עצמו, וזאת בשל היכולת להוכיח את בסיס ההנחה כי מתן השירותים הרפואיים אותם קיבלתם סטו מרמת הזהירות הסבירה ובהתאם לכך נגרם נזק. זה הזמן להסביר כי מצב של רשלנות רפואית אינו מאפיין רק טיפול לקוי אלא גם בעל מאפיינים שונים כמו למשל נטילת סיכון מיותר מטעם בית החולים, אי הפנייה לבדיקות, פענוח לקוי, רשלנות באבחון ועוד. דרך ייעוץ משפטי מקצועי המבוסס על הסתייעות מצד מומחים רפואיים ניתן לגבש כתב תביעה כמו גם לקבוע את גובה הפיצוי, כאשר הפיצוי הכספי אותו אתם דורשים מטעם בית החולים יכול להגיע במקרים מסוימים גם למאות אלפי שקלים, בהתאם למידת הנזק.
קבלת החלטה לגבי הגשת תביעה
קבלת החלטה לגבי הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית היא החלטה קשה, בשל נקיטת הליכים משפטיים מול גופים חזקים כמו בתי החולים שמעסיקים סוללה של עורכי דין מומחים שנוקטים לא פעם בצעדים דרקוניים כלפי מטופלים שתובעים. על כן, בדקו קודם האם יש כדאיות כלכלית להגשת התביעה מאחר והליכים משפטיים אלו דורשים מכם השקעה של משאבים, אנרגיות ולא מעט כסף. בנוסף לכך, בדקו מול עורך הדין האם ניתן להוכיח מעל לכל ספק כי קיים קשר סיבתי בין הנזק לבין הרשלנות כמו גם האם המקרה שהתרחש אכן עונה על ההגדרה של רשלנות רפואית – בהתאם לבחינה של התנהלות הצוות המטפל. במידה וניתן להוכיח כי ההתנהלות של הצוות חרגה מהפרקטיקה המקובלת, אזי ניתן יהיה להגיש תביעה ובהתאם לכך להגיע למימוש זכויות מלא במסגרת הליך משפטי המתבצע בתוך בית המשפט או מחוצה לו, בהליך גישור.