אישה אחר לידה נמצאת במצב רגיש מאוד – היא גם מחלימה מהלידה עצמה, והיא גם מטפלת ברך הנולד שדורש טיפול סביב השעון. לכן, מגיע לאישה אחרי לידה לקבל חיבוק חם גם מהמדינה וממקום העבודה שלה, בשל כך היא זכאית לזכויות רבות לאחר הלידה. אז מהן הזכויות של אישה לאחר לידה? כל הפרטים במאמר הבא.

זכאות לחופשת לידה

לאחר שעברתן את כל שלבי הלידה והבאתן חיים חדשים לעולם, היציאה לחופשה לידה היא מיידית. כדי לצבור זכאות לחופשת לידה היולדת צריכה לצבור 12 חודשי עבודה מלאים לפחות אצל אותו מעסיק – במקרה הזה, היא זכאית לחופשת לידה מלאה של 26 שבועות, והיא יכולה לצאת לחופשת הלידה כשבעה שבועות או פחות לפני תאריך הלידה המשוער. ומנגד, עובדת שלא צברה 12 חודשי עבודה אצל אותו מעסיק זכאית לחופשת לידה חלקית של 15 שבועות, שאליה היא יכולה לצאת כשבעה שבועות או פחות לחופשת הלידה.

הפרשות לפנסיה

במהלך חופשת הלידה היולדת זכאית להמשיך לקבל זכויות סוציאליות מהמעסיק שלה, והותק שלה בעבודה ממשיך להצטבר. בעת חופשת הלידה, ההפרשות לקרן הפנסיה מצד המעסיק לא מפסיקות, יחד עם זאת, במידה והיולדת תאריך את חופשת הלידה מעבר לתקופה אליה היא זכאית לתשלום מביטוח לאומי, ההפסקות לפנסיה ייפסקו, וזה ייחשב לחל"ד.

 

 

צבירת ימי חופש

אז נכון שהוותק של היולדת ממשיך להיצבר בזמן החופשת הלידה, וזאת בניגוד לימי החופש שמספיקים להיצבר בזמן חופשת הלידה. וזאת מפני שימי חופש משולמים אך ורק על הימים שהעובדת נמצאה בפועל בעבודה.

קיצור חופשת הלידה

עובדת יכולה לקצר את חופשת הלידה מיוזמתה, בהודעה מראש של שלושה שבועות למעסיק. יחד עם זאת, חופשת הלידה חייב להיות לפחות 14 שבועות – או במילים אחרות, זה לא חוקי לחזור לעבודה לפני סיומם של 14 השבועות.

באיזה מצבים חופשת הלידה יכולה להתארך?

במקרים בהם היולדת או התינוק אושפזו לתקופה של מעל שבועיים, ניתן להאריך את חופשת הלידה עד כ-18 שבועות. בנוסף, אם האישה ילדה יותר מילד אחד חופשת הלידה שלה תתארך בשלושה שבועות לכל ילד נוסף. כלומר אם היא ילדה תאומים, היא תקבל שלושה שבועות נוספים, ואם היא ילדה שלישה היא תהיה זכאית לשישה שבועות נוספים של חופשת לידה.

זכויות לאחר חופשת הלידה

עובדת שילדה, זכאית לצאת לחופשה ללא תשלום (חל"ת), שאורכה רבע מתקופת הותק שלה אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה. כמו כן, למעסיק אסור לפטר את העובדת במשך 60 יום לאחר סיומה של תקופת הלידה, רק באישור חריג של משרד הכלכלה. בנוסף, עובדת שמעוניינת לחזור לעבודה לאחר חופשת הלידה זכאים לשוב למקום העבודה שלה – אם המעסיק יבקש ממנה להישאר בבית הרי שמדובר במהלך לא חוקי.

שעת הנקה

זכות נוספת שאישה זכאית אליה לאחד לידה היא "שעת הנקה", כלומר היא זכאית לצאת כשעה קודם יותר ממקום העבודה, ללא ניקוי מהשכר עבור אותה שעה – וזאת כארבעה חודשים מתום חופשת הלידה, ובתנאי שהמשרה שלה מוגדרת כמשרה מלאה.

גם האבא זכאי לחופשת לידה!

אם היולדת מחליטה לחזור לעבודה לפני שחופשת הלידה הסתיימה, אביו של התינוק או התינוקת זכאי לחופשת לידה. החופשה יכולה להתקיים מתום ששת השבועות שלאחר הלידה למשך שבועיים, ורק אם זוגתו זכאית לחופשת לידה והסכימה מיוזמתה לוותר על חלק מחופשת הלידה – וההסכמה הזו חייבת להיות בכתב. כמו כן, על מנת שגבר יקבל חופשת לידה אשתו חייבת לעבוד לפחות שנה במקום העבודה.

בשורה התחתונה,

חופשת הלידה מלווה בקשיים רבים – בין אם זה התאוששות מהלידה, ובין אם זה טיפול בתינוק קטן הכולל שעות שינה מועטות, לכן אישה חייבת שיחזקו את זה בתקופה הזו, ומתוך כך היא זכאית לזכויות רבות בזמן חופשת הלידה ואחריה.