אם הרעיון שבמוח כבר התבשל היטב, עשיתם סקר שוק מקיף והצלחתם לעורר עניין מצידם של אנשים רבים שהתייעצתם איתם בנושא, נראה כי בהחלט הגיע גם הזמן שלכם להקים את הסטארט-אפ הזה שאתם חולמים עליו כבר לא מעט זמן (אנחנו רק יכולים לתאר לעצמינו), וזה בהחלט דבר נהדר. זוהי הזדמנות להביא לעולם בראש ובראשונה את האמירה שלכם, דרך מצוינת לבסס את עצמכם כלכלית במידה ותצליחו, ובכל מקרה זה אפיק שיאפשר לכם לצבור הרבה מאד ניסיון וידע עסקי נרחב. יחד עם זאת, ברור שזה משהו שצריך לעשות רק מתוך ידע מעמיק בנושא וזוהי החובה שלכם להקפיד על זה, ואם עדיין לא יצא לכם להתחיל ולהבין מה צריך, זה בדיוק הזמן לעשות את זה. אומנם לא נצלול כאן יותר מדי לעומק, אבל בכל זאת ריכזנו עבורכם את כל הדברים החשובים שיש לקחת בחשבון לקראת הקמת סטארט-אפ, בהצלחה!

חתימה על הסכם מייסדים

על חברה קטנה בשם "פייסבוק" יצא לכם כבר לשמוע? מתארים לעצמינו שכן וכנראה שגם ראיתם את הסרט ושמעתם על הסכסוך והמאבקים המשפטיים הארוכים בין המקימים שלה, דבר שקרה רק בגלל שלא נחתם הסכם מייסדים מסודר. אם כך, הסכם מייסדים הוא חוזה בין בעלי המניות בחברה כאשר המטרה שלו היא להסדיר את אופן ההתנהלות של החברה ואת הזכויות והחובות של כל אחד מהמעורבים בהקמת הסטארט-אפ. ההסכם הזה הוא כזה שמומלץ לחתום עליו בשלב מוקדם מאד ולא לחכות איתו, זאת על מנת למנוע מחלוקות ואי הבנות בין המקימים שעלולות לתקוע מקלות בגלגלים של הסטארט-אפ.

הכנת תכנית עסקית

בשלב הבא יהיה עליכם להכין תכנית עסקית מסודרת, מפורטת וברורה ככל הניתן. יש לבחון בצורה עקיפה מגמות בשוק אליו אתם רוצים להיכנס, להבין עד כמה הרעיון שלכם מקורי וישים וכמובן לתכנן את הצעדים שלכם מבחינה פיננסית, מה שכדאי לעשות באופן מקיף עם איש פיננסים מקצועי, במיוחד כזה שמכיר לעומק את העולם של הסטארט-אפים וחברות ההזנק. מעבר לכך התוכנית העסקית צריכה לכלול את חלוקת התפקידים בחברה, את תחזית הרווח וההפסד המחושבת מול העלויות וההוצאות וכן הלאה, דברים שתצטרכו להציג בעתיד למשקיעים הפוטנציאליים שלכם.

גיוס משקיעים

שלב קריטי וחשוב ביותר להצלחה של כל סטארט-אפ, שכן ללא כספים ראשוניים להנעת הפרויקט פשוט לא תוכלו להתקדם. חשוב מאד ליזום ולדחוף לכמה שיותר פגישות, לשייף את התוכנית העסקית שלכם ולבנות מצגות ברורות ומקצועיות ולבחון אפשרויות שונות של קרנות הון-סיכון, בנקים, אנשי עסקים פרטיים וכן הלאה. אם פיתוח המוצר שלכם לא מצריך גיוס כספי משמעותי, שווה לפתח אותו קודם ואז תוכלו בעצם להגיע אל המשקיעים הפוטנציאליים שלכם עם מוצר מוגמר ביד, מה שיעלה את הסיכויים לזכות במימון.

חושבים להקים חברת סטארט-אפ? כל מה שצריך לדעת

התנהלות פיננסית

חשוב לעבוד עם רואה חשבון שיידע לשקף לכם בכל שלב את הנקודה בה אתם עומדים וכן ידע להפיק מידע מסודר וברור גם באנגלית. מומלץ לאתר איש מקצוע מנוסה שיעסוק בזה כדי שתוכלו לעסוק בדברים העיקריים ולא לבזבז זמן יקר על התנהלות כספית.

השקיעו בשיווק

גם לאחר שהמוצר או הרעיון שלכם יוצא לאור העולם, המלאכה לא נגמרה. כעת חשוב להשקיע במלאכת השיווק, לקדם את המוצר או השירות שפיתחתם באפיקים שונים ולדאוג לעורר באזז תמידי סביבו.

לסיכום

אין ספקת שהקמת סטארט-אפ זה דבר נהדר, אך כזה שחשוב להתכונן אליו כראוי. התחילו עם חתימה על הסכם מייסדים ואל תוותרו על החלקים ההכרחיים בדרך!