מוקד טלפוני הוא חלק חשוב מעולם העסקים המודרני. הוא מהווה את אחת האפשרויות החשובות ביותר, במסגרת מה שטלפוניה מתקדמת מאפשרת בעסקים כיום. אם עדיין אין לכם מוקד מסוג זה, האם הדבר דרוש לכם? ולמי שלא מכירים זאת עדיין – במה מדובר בעצם?

לשכלל את האינטראקציה

בעסקים רבים, רואים היקפים גדולים למדי של שיחות נכנסות. למשל בהקשר תמיכה טכנית. באחרים, ישנו צורך לבצע כמויות גדולות של שיחות יוצאות. דוגמה אופיינית לכך, הן שיחות למטרת שיווק. פעילות זו, היא למעשה פעילות מורכבת למדי, במידה ורוצים לבצע אותה באופן יעיל וחכם באמת. החדשות הטובות הן, שיש פתרונות ייעודיים לנושא זה. תודות לכך, מתקבל שירות שמאפשר להגיע לכל הלקוחות, במהירות וביעילות מרבית. או להיפך – לקבל שיחות נכנסות, בקצב גבוה וביעילות רבה. באופן מיוחד, ניתן להתייעל בעזרת שימוש בשרות ענן לנושא זה. מה זה אומר בפועל?

הטכנולוגיה שמאחורי הפתרון

מוקד טלפוני מתבטא למעשה בשני היבטים משלימים. מחד, ישנו הצוות המקצועי שעונה בפועל או מוציא שיחות. מאידך, ישנה הטכנולוגיה שבה הוא משתמש לשם כך. ברמת הטכנולוגיה, מדובר למעשה על תוכנת או שרות מרכזיה טלפונית. כאשר המרכזייה היא "בענן", אנו מדברים על שרות שנצרך מרחוק, במקום התקנת חומרה ותוכנה למטרה זו בתוך העסק עצמו. יש לכך יתרונות רבים, שהם היתרונות הקלאסיים של מחשוב ענן בכלל. על קצה המזלג, נזכיר לדוגמה חסכון ניכר במשאבים, גמישות רבה מאוד בשימוש ושיפור ההמשכיות העסקית במקרי חירום.

מי זקוק לכך?

עסקים רבים עשויים להזדקק למוקד טלפוני בענן, בין אם זמנית או באופן קבוע. כאשר מדובר בשימוש זמני אגב, הבחירה בפתרון בענן היא הבחירה הטבעית והמשתלמת. האם אתם זקוקים לכך? זו כבר שאלה שתלויה באופי פעילותכם העסקית. בגדול, ניתן לבדוק זאת, בעזרת החלוקה שעשינו בהתחלה, לשיחות נכנסות מול שיחות יוצאות. כמובן, ייתכן שתזדקקו לפתרון עבור שתי המטרות.

 

 

מבחינת שיחות נכנסות

מוקד טלפוני בענן יסייע בכך, לעסקים שזקוקים להפעלת מוקד שרות לקוחות, מוקד תמיכה טכנית, מוקד קבלת הזמנות או קבלת הודעות. אלה כמובן רק כמה דוגמאות אופייניות. ייתכנו נוספות.

מבחינת שיחות יוצאות

מוקד טלפוני בענן יתבטא באפשרות לפנות ל"לידים", לבצע פעילות מכירה, טלמרקטינג וכדומה. כיוון נוסף הוא הפעלת מוקד טלמיטינג, שמוציא שיחות לשם תאום פגישות.

אפשרויות רבות

הטכנולוגיה שבה מדובר, היא לא טכנולוגיית הטלפוניה הישנה, הרגילה. במקום זאת, משתמשים בטלפוניית IP, שלמעשה פותחת בפני העסקים את מלוא עושר האפשרויות, שמספק המחשוב המודרני. הדבר מתבטא בין השאר, ב:

אינטגרציה למערכות נוספות

קלות החיבור למערכות מחשוב אחרות בעסק. בעזרתן, ניתן לשכלל את הפעילות באופן משמעותי. למשל, חיבור למערת ניהול קשרי הלקוחות (CRM).

אוטומציה

תשתיות המוקדים הטלפוניים מאפשרות אוטומציה מסוגים שונים, באופן שחוסך זמן וכסף. למשל, חיוג אוטומטי לרשימת לקוחות פוטנציאליים וחיבור אל נציג העסק, רק כאשר נוצר קשר טלפוני עם הגורם שאליו מתקשרים.

גיבוי

מערכות אלה, מטפלות בפעילויות חשובות מאוד לעסק וכמובן מייצרות מידע רב וחשוב במהלך פעילות זו. מידע זה ובכלל מידע על פעילות המערכת, ניתן לשמור ולגבות בצורה קלה.

אבטחה

כאשר מדובר בשימוש בשרות ענן מסוג זה, עם תקשורת רצופה מול ספק שרות חיצוני, גובר אתגר האבטחה. כמענה לכך, יש לא מעט פתרונות זמינים, כולל במסגרת מערכות המוקד עצמן.

לסיכום

לכל עסק כדאי לפחות להכיר, את האפשרות להיעזר במוקד טלפוני בענן. ייתכן ששרות זה יוכל לסייע לכם כבר עכשיו ואם לא, סביר מאוד שבעתיד.